Kategorie: Tipy & triky

Staré rozhraní GMailu

Staré rozhraní GMailuRozšíření pro webový prohlížeč Google Chrome, které vrátí zpět starý vzhled při psaní e-mailů.


Google před několika měsíci dělal jisté změny v jeho mailu. Jednou ze změn bylo nové rozhraní při psaní e-mailu - to přešlo do nového okna, které překrývá rozhraní mailu. Jako každá nová věc, tento způsob psaní e-mailů si našel několik odpůrců, kterým se toto nelíbí. Na Internetovém obchodě pro Chrome však existují (minimálně) dvě rozšíření pro Chrome (a s dalším rozšíření i pro Operu Next), které vrácí původní vzhled při psaní e-mailů.

Já se v tomto článku zaměřím na jedeno rozšíření, které má název Retro Compose for Gmail (druhé pak Classic Gmail Compose). Toto rozšíření nainstalujete do Chromu podobně jako další. Rozšíření pak přidá nové tlačítko do Chromu vedle adresového řádku (viz obrázek).

Tato ikonka signalizuje zda je rozšíření aktivní - v mém případě je. Pokud chceme rozšíření deaktivovat, stačí na něj kliknout. Ikona se změní a pak je nutné aktualizovat GMail (kliknutím na tlačítko aktualizovat v prohlížeči - klávesová zkratka F5). Pokud je rozšíření aktivní, zobrazí se nám staré rozložení při psaní e-mailů - viz obrázek níže.

Podle zdrojového kódu rozšíření by mělo pracovat tak, že změní user agenta (jméno prohlížeče) na IE8.

Sdílet

Štítky

Komentáře rss


icon (Kutáč.cz - tvorba webů), Zvyk Prohlížeč Google Chrome odpovědět
Arxeiss
To je opravdu tak hrozné, že si na to nedá zvyknout? Mě to připadá jako super věc. Navíc velké okno se dá zmenšit, a psaní mailů se zobrazí stejně jako např chat. Pak se dá psát i více mailů zároveň, případně mít nějaký jiný na pozadí otevřený...
icon odpověděl(a) Prohlížeč Google Chrome
Tesy
Mi vyhovuje tak nějak více ten starší 1
icon odpověděl(a) Prohlížeč Google Chrome
Arxeiss
Co mě více vadí u těch nových zpráv je to, že nahrávání příloh Drag&Drop při nahrávání obrázků funguje špatně... Konkrétně to, že obrázek se vloží do zprávy místo aby se přidal jako příloha...

Toto se dá jednoduše obejít, že se k obrázku vybere ještě nějaký jiný soubor (kromě dalšího obrázku), klidně zástupce, a pak během nahrávání nebo poté se odstraní. Ale je to takové divné...